BLOG

Pastırmanın Püf Noktları

Pastırmanın püf noktları

Post by Genel

Tarihi çok eskilere dayanan ve Orta Asya Türklerinin at üstünde süren yolculuklarının bir ürünü olarak bilinen pastırma, günümüz gıda teknolojisinin gelişmesi sonucunda farklı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Adını yapılışından alan ve halk arasında değişmeden önceki adı bastırma olan bu yiyece...

Sucuk Nasıl Yapılır?

Sucuk nasıl yapılır?

Post by Genel

İyi sucuk yapımında kıyılmış, olgunlaştırılmış, belirli pH değerine ulaştırılmış etlerin özel baharatlarla harmanlanması mutlak bir zorunluluktur. Katkı maddeleri ve özel sucuk baharatı ile harmanlanan etler özel kılıflara doldurularak olgunlaşmaya bırakılmakta ve akabinde iyi sucuk elde edilme...